Skoda anunţă planuri ambiţioase pentru următorii 3 ani: cehii planifică să lanseze cel puţin 30 automobile noi

Acum 4 ani, 1 lună - 9 Februarie 2020, Piata Auto
Skoda anunţă planuri ambiţioase pentru următorii 3 ani: cehii planifică să lanseze cel puţin 30 automobile noi
Skoda a făcut publice planurile companiei pentru următorii 3 ani. Până la finalul anului 2022 cehii planifică să lanseze nu mai puţin de 30 modele şi versiuni noi, dintre care o treime vor avea sisteme de propulsie electrificate.

Planul va fi pus în aplicare în câteva săptămâni cu premiera unui crossover nou.

Printre cele 30 premiere anunţate de constructorul din Mlada Boleslav nu se enumeră şi conceptele, care cu siguranţă vor veni să prevestească viitoarele modele de serie. Primul model nou din seria asta de premiere va fi prezentat în câteva săptămâni în India, acesta va fi un crossover compact inspirat de la conceptul Skoda Vision IN, dezvoltat pe platforma MQB-A0. Modelul respectiv va fi destinat, însă, exclusiv pieţei din India. În luna martie va marca premiera versiunea de performanţă Skoda Octavia RS, care pentru prima dată va beneficia de un sistem hibrid de propulsie.

Următorii ani ne vor răsfăţa cu premiere savuroase în segmentul hibridelor — deocamdată noua serie de modele cu indicele iV include doar noile Superb facelift şi noua generaţie Octavia. Cele două modele utilizează benzinarul turbo 1.4 TSI cu un motor electric şi sunt cele mai eficiente automobile create de cehi vreodată. Ulterior un asemenea sistem va fi disponibil şi pentru alte modele din gamă, Kamiq şi Scala, iar SUV-urile mai mari, precum Karoq şi Kodiaq ar putea beneficia de un alt sistem electrificat, nou.

Pe parcursul următorului deceniu cei de la Skoda planifică să se lanseze în toate segmentele auto, iar pentru anul 2030 planifică să atingă borna de 2 milioane automobile comercializate anual. Până atunci pe piaţă va fi lansat cel puţin un electromobil semnat de Skoda, un SUV electric ce se va inspira de la conceptul spectaculos Skoda Vision iV.

Support Ukraine