Și în România? Automobilele echipate cu motoare diesel vor fi interzise în circulație!

Acum 5 ani, 1 lună - 11 Februarie 2019, autoexpert
Illustration
Illustration
Curtea Europeană de Justiție ar putea cere României să urmeze noul trend, cel de interzicere în circulație a mașinilor cu motoare pe motorină.

După ce mai multe țări din Europa de Vest au luat măsuri împotriva automobilelor DIESEL, rmătoarea pe listă ar putea fi România. Principalul motiv fiind cele peste 3.000.000 de unități de transport care, aruncă în atmosferă cantități mari de emisii nocive, scrie cars.ro.

Directorul tehnic RAR, Cristian Bucur, a vorbit despre potențialul cancerigen al particulelor emise de autovehiculele cu motoare diesel: „Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea, s-a demonstrat faptul că, au potențial cancerigen.”

Specialistul a mai precizat că, cel mai probabil, automobilele cu motor diesel nu vor fi interzise brusc în România: „Nu cred că va exista o interzicere totală și bruscă a acestor vehicule.”

Măsuri asemanatoare se vor lua, în viitorul apropiat, în orașe ca Paris, Madrid ți Atena până în 2025. Copenhaga merge și mai departe. Primarul capitalei daneze intenționează să interzică toate autoturismele cu propulsie diesel, în centrul orașului deja începând de anul viitor.

În Bucuresti, s-au scumpit parcările pentru a-i descuraja pe șoferi să vină cu mașina în centrul orașului, iar un proiect de lege propune un weekend pe an fără mașini.

Support Ukraine