Accident GRAV la Iași, cu implicarea unui TIR din Moldova. Cel puțin 12 oameni au fost răniți

Acum 6 ani, 5 luni - 19 Noiembrie 2017, PUBLIKA
Accident GRAV la Iași, cu implicarea unui TIR din Moldova. Cel puțin 12 oameni au fost răniți
Accident grav în județul Iași cu implicarea unui TIR înmatriculat în Republica Moldova. Cel puțin 12 oameni au fost răniți în urma coliziunii camionului cu un microbuz.

Iniţial, autoritățile locale au activat cod roșu de intervenție, dar, după ce s-au convins că nimeni nu a suferit leziuni grave, l-au revocat.

La fața locului s-au deplasat șapte echipaje de ambulanțe, două de descarcerare, polițiști și criminaliști. 11 victime au fost transportate la spital. Accidentul s-ar fi produs din vina șoferului de tir, care nu s-a asigurat în momentul unei depășiri și a ieșit pe contrasens.

"Eu coboram la vale, pe partea aia era o mașină cu lemne, care urca la deal. El a venit în depășire cu viteză. Eu am frânat cât am putut. N-am putut evita în dreapta, pentru că e șanț", a spus șoferul microbuzului Gheorghe Ursu.

"N-am dovedit să intru înapoi, că ăla stătea și eu când am ieșit și el s-a pornit. Eu am început să intru înapoi pe cursa mea și el a venit, și are și viteză. Mă rog, nu a vrut omul", a spus șoferul TIR-ului, Victor Stan.

Ambii șoferi au trecut etilotestul, rezultatul fiind negativ. Poliția urmează să deschidă o anchetă pe numele șoferului camionului înmatriculat în Moldova.

Support Ukraine