Se scumpesc carburanții. Șoferii sunt nemulțumiți și spun că îi va afecta negativ

Acum 6 ani, 7 luni - 6 Septembrie 2017, tv8.md
Se scumpesc carburanții. Șoferii sunt nemulțumiți și spun că îi va afecta negativ
Veste proastă pentru șoferi. ANRE a majorat din nou prețul carburanților. Astfel, începând de maine, un litru de benzină și motorină vor costa cu aproape 40 de bani mai mult.

Scumpirea carburanților în salturi mici începe să-i irite pe șoferi. Unii se gândesc să renunțe la automobile sau să le folosească doar cu ocazii speciale.

Prețul pentru benzina premium s-a majorat cu 45 de bani. Astfel, pentru un litru șoferii vor scoate din buzunar 17 lei și 40 de bani. Motorina va costa 14 lei și 75 de bani sau cu 20 de bani mai scump decât până acum.

Vestea scumpirii carburanților i-a indignat pe șoferi. Aceștia spun că vor fi afectați în primul rând țăranii care, în această perioadă, strâng roada, dar și cei care muncesc în calitate de șoferi.

De bani parcă nu este o majorare semnificativă, dar dacă calculezi în total, chiar ne afectează. Pe mine nu mă miră acest fapt fiindcă, la noi totul se scumpește, iar dacă se ieftinește, atunci doar cu foarte puțin";

„Ei azi majorează, mâine – poimâine iar măresc prețurile. Ei se joacă ca să le fie lor convenabil. Dap acesta de la țară ce o să facă el cu plugul cu tractoarele celea, cu pământurile cine o să le are";

Ne va afecta negativ. Noi lucrăm șoferi și depindem direct de aceasta";

Nu ne „cătăim". Numai atunci când ne trebuie, când avem o chestie de făcut. Dar la plimbare, pe jos, bicicleta și la plimbare".

Noile prețuri vor rămâne valabile până pe 19 septembrie. Atunci, ANRE va afișa noi prețuri-plafon la carburanti.

Support Ukraine