Șase șoferi au rămas fără mașini după ce poliția le-a ridicat pe motiv că au fost furate din UE!

Acum 1 an, 2 luni - 5 Decembrie 2021, autoexpert
Șase șoferi au rămas fără mașini după ce poliția le-a ridicat pe motiv că au fost furate din UE!
Șase șoferi din Republica Moldova, au rămas fără propriile mașini, după ce vehiculele au fost ridicate de oamenii legii, pe motiv că au fost furate din Uniunea europeană, iar ulterior vândute cu acte false.

Polițiștii și procurorii au depistat și confiscat alte 6 mașini care, ar fi sustrase de pe teritoriul UE.  Acțiunea a  avut loc în cadrul cooperării autorităților de aplicare a legii din Republica Moldova, România, Franța, Germania, Ungaria, sub egida Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC), în perioada lunilor martie–decembrie 2021.

Anterior, am scris despre faptul că oamenii legii au reținut 24 de persoane implicate într-o escrocherie cu vânzarea mașinilor aduse din Europa. Ca urmare a măsurilor de urmărire penală și speciale de investigații,  în cadrul Operațiunii internaționale ”NETWORK”,  au  fost identificate alte mijloace de transport în privința cărora persistă bănuiala rezonabilă că au fost sustrase de pe teritoriul țărilor Uniunii Europene.  

În cadrul documentării, s-a stabilit că mijloacele de transport după ce erau sustrase, le erau modificate elementele de identificare ale caroseriei (VIN cod). Ulterior mașinile erau introduse în țară prin contrabandă, iar la traversarea frontierei de stat, erau plasate plăcuțe de înmatriculare clonate de pe alte automobile înregistrate în mod oficial, astfel, fiind perfectate acte false pentru plăcuțele de înmatriculare clonate. Apoi,  mișinile  erau înregistrate în baza actelor europene obținute în mod fraudulos și expuse spre vânzare pe piața auto din țară pe diferite căi.

Până în prezent, în cadrul operațiunii internaționale au fost identificate și ridicate circa 38 de automobile procurate, cumpărătorilor fiindu-le cauzate daune materiale în proporții deosebit de mari. Aceștia s-au pomenit că maşinile pe care credeau că le deţin legal sunt, de fapt, furate. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu material în sumă totală de circa 15 milioane de lei.

Investigațiile continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate. În context, poliția recomandă cetățenilor să dea dovadă de prudență și diligență maximă la procurarea automobilelor.

Support Ukraine