Cum explică poliția inacțiunea echipajului IP: ”Echipa era în misiune şi n-a avut posibilitatea să intervină”!

Acum 3 ani, 9 luni - 13 Iulie 2020, autoexpert
Cum explică poliția inacțiunea echipajului IP: ”Echipa era în misiune şi n-a avut posibilitatea să intervină”!
Incidentul de acum câteva zile în care un Porsche Cayenne încalcă mai multe reguli de circulație chiar sub nasul oamenilor legii, a trezit un adevărat val de nedumerire și critică din partea societății!

Astfel, superiorii angajaților IP nu au putut păstra tăcerea și au venit cu o reacție oficială care vizează acest caz.

Așadar, inacțiunea și neglijența absolută a polițiștilor a fost comentată de șeful-adjunct al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, Alexei Grosu, care a declarat că incidentul a avut loc în 8 iulie şi că echipajul ar fi fost antrenat într-o misiune de serviciu.

"La momentul deplasării, echipa era în misiune şi n-a avut posibilitatea să intervină la momentul acela în stoparea conducătorului auto şi clarificarea situaţiei pe caz."

Asta în timp ce se vede clar în imaginile video cum vehiculul de patrulare staționează liniștit în trafic la culoarea roșie a semaforului, se prezintă fără girofarul aprins, iar ofițerul de la volan stă relaxat cu mâna pe fereastră.

Pentru că poliţiştii nu au anunţat incidentul prin staţie, INSP s-a autosesizat în baza imaginilor postate pe reţelele de socializare. Şeful adjunct al INSP susţine că şoferul a fost identificat şi va fi sancţionat cu tocmai 1.500 de lei, cu aplicarea a trei puncte de penalizare!

La fel, Alexei Grosu a specificat că INSP a declanşat o anchetă internă în acest caz.

Support Ukraine