Românii au înmatriculat în 2021 mai multe mașini electrice sau hibrid decât pe motorină

Acum 1 an, 2 luni - 7 Decembrie 2021, bizlaw
Românii au înmatriculat în 2021 mai multe mașini electrice sau hibrid decât pe motorină
În 2021, românii au înmatriculat mai multe mașini electrice sau hibrid decât pe motorină. Este o premieră pentru țara vecină, chiar dacă vehiculele pe benzină rămân, deocamdată, cele mai căutate.

Potrivit stirileprotv.ro, în România s-au vândut în jur 110 mii de mașini noi. Aproape cât în aceeași perioadă din 2020. Diferența este că, în acest an, românii au fost extrem de interesați de hybride și electrice.

Anul trecut acestea au reprezentat doar 5 la sută din total. În 2021 interesul a explodat. Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile din România, în 11 luni din acest an mașinile electrificate noi au reprezentant 23 la sută din vânzări. Pe primul loc sunt mașinile cu motoare pe benzină - 48 la sută, dar hybridele și electricele au depășit motoarele diesel, care au ajuns la 21 la sută din total. Pe ultimul loc, cu 8 la sută, sunt motoarele GPL.

Oamenii cumpără hibrid și electric pentru că sunt motoare mai economice. Consumul unei mașini hibrid poate ajunge și la jumătate față de o mașină cu motor termic, explică specialiștii. Merg pe baterii care se încarcă la frânare, dar au și un motor termic pe benzină. Există însă și mașini Hybrid Plug IN, adică bateriile se pot încarca și la priză. Mașinile electrice se încarcă exclusiv la priză. 

Support Ukraine