Hyundai și Kia vor oferi garanție pe viață pentru motoarele problematice!

Acum 4 ani, 5 luni - 17 Octombrie 2019, autoexpert
În SUA au fost înregistrate peste trei mii de cazuri în care au fost incendiate modele Hyundai și Kia, echipate cu motoare defecte din gama Theta II. Numărul victimelor crește pe zi ce trece, iar cei doi constructori se grăbesc să recheme peste patru milioane de mașini!

Proprietarilor automobilelor defecte, le-a fost promisă o garanție pe viață, valabilă pentru motoarele care s-au defectat și compensații pentru soluționarea proceselor colective.

Printre unitățile de propulsie defecte, se numără motoarele pe benzină GDI de 2.0 și 2.4 litri volum, care au fost instalate din 2011 până în 2019 pe modelele Kia Sorento, Optima, Sportage, Hyundai Santa Fe, Tucson și Sonata.

Kia și-a informat clienții despre repararea a 1.8 milioane de mașini, iar Hyundai – 2.3 milioane. În cadrul campaniei de service, mașinile vor primi o actualizare a software-ului, care va monitoriza și detecta ulterioarele posibilitați de defecțiuni a propulsorului.

Cuantumul exact al compensației va fi determinat până la sfârșitul lunii curente. Aceasta va fi destinată proprietarilor modelelor sus menționate, care au trecut prin reparații costisitoare și de lungă durată, precum și celor cărora li s-a refuzat reparația mașinii conform garanției.

Nu există încă informații dacă rechemarea vehiculelor Hyundai și Kia, va afecta și clienții din alte țări, printre care și Republica Moldova, unde modelele celor doi constructori se bucură de succes pe piață.

Support Ukraine