Registru digital unic al școlilor auto. ASP va putea înscrie electronic la examenele auto externe , persoanele care au susținut examenele interne

Acum 1 an, 7 luni - 17 Septembrie 2022, bizlaw
Registru digital unic al școlilor auto. ASP va putea înscrie electronic la examenele auto externe , persoanele care au susținut examenele interne
În Republica Moldova a fost lansat Registrul digital al unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor.

Acesta reprezintă o platformă unică de gestionare în format digital a informației cu privire la unitățile de instruire a conducătorilor de vehicule și a fost dezvoltat de Agenția de Guvernare Electronică în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

Registrul oferă un mediu accesibil și securizat de management pentru înregistrarea și verificarea formabililor, precum și de evidență a rezultatelor examinării.

Registrul va asigura, de asemenea, evidența datelor cu privire la procesul de instruire a candidaților la obținerea permisului de conducere, automatizarea transferului de date între instituțiile participante la procesul de instruire și de eliberare a permiselor pentru conducătorii de vehicule, analiza și elaborarea indicatorilor de performanță, instrumente de control al fluxurilor de documente și facilități de raportare, ceea ce va contribui la sporirea eficienței și transparenței în domeniul instruirii conducătorilor auto.

Persoanele interesate de obținere a permisului de conducere vor avea posibilitatea să acceseze la scoliauto.gov.md date despre școlile auto acreditate și să se înscrie online la programele de instruire disponibile. Sistemul va permite Agenției Servicii Publice, prin intermediul MConnect, să preia date cu privire la persoanele care au susținut cu succes examenele interne pentru a le înscrie în format electronic la examenul extern de obținere a dreptului de a conduce.

Noua soluție electronică este dezvoltată în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat de AGE, cu suportul Grupului Banca Mondială. Costurile privind elaborarea și implementarea Sistemului informațional Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor constituie 2,3 milioane lei (133 200 $), care includ și mentenanța sistemului.

Pagina publică a Registrului unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și formabililor poate fi accesată la scoliauto.gov.md.

Support Ukraine