Proiect: Oprirea vehiculelor în trafic, doar în cazul încălcărilor vădite

Acum 1 an, 1 lună - 31 Ianuarie 2023, stiri.md
Proiect: Oprirea vehiculelor în trafic, doar în cazul încălcărilor vădite
Codul contravențional urmează să fie completat cu o normă care stabilește că agenții de circulație vor avea dreptul să oprească vehiculele în trafic doar în cazul încălcărilor vădite. Noua normă se conține într-un proiect promovat de Ministerul Justiției.

Mai exact, Codul contravențional se propune să fie completat cu prevederea că: ”oprirea de serviciu a vehiculului, de către agentul de circulație, pentru constatarea contravențiilor din domeniul circulației rutiere se admite doar în cazul încălcării vădite a normelor ce determină circulația vehiculelor pe drumurile publice ale Republicii Moldova, precum și pe teritoriile adiacente acestora, circumstanțe care vor fi consemnate în procesul-verbal cu privire la contravenție”.

Autorii proiectului spun că prevederea promovată are drept scop excluderea utilizării abuzive de către agenții de circulație a opririi de serviciu, decât în situația admiterii de către conducătorul vehiculului a încălcării evidente a Regulamentului circulației rutiere.

Support Ukraine