Procesul de întocmire a foilor de parcurs pentru transportul de mărfuri și persoane va fi simplificat

Acum 1 an, 4 luni - 16 Decembrie 2022, bizlaw
Procesul de întocmire a foilor de parcurs pentru transportul de mărfuri și persoane va fi simplificat
Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege ce prevede eliminarea limitelor de timp a foilor de parcurs pentru transportul de mărfuri și pentru transporturile rutiere de persoane în trafic național. Excepție va constitui transportul în regim de taxi, la care valabilitatea foii de parcurs nu poate depăși 24 de ore.

În același timp, va fi păstrată obligativitatea de a efectua controlul tehnic și controlul medical al conducătorilor auto înainte de plecarea în rută sau la un interval stabilit.

Ținând cont de prevederile Regulamentului cu privire la modul de organizare și efectuare a controlului treziei, Guvernul a propus să se asigure efectuarea controlului treziei al conducătorului auto înainte de a începe operațiunea de transport rutier, precum și să asigure efectuarea verificării tehnice generale a fiecărui vehicul rutier înainte de a începe operațiunea de transport rutier, cu excepția celor de pe rutele internaționale care vor fi supuse controlului tehnic înainte de plecare în fiecare cursă.

Support Ukraine