Prin noile modificări ale legii, cei de la MAI practic le interzic bicicliștilor deplasarea înafara orașului!

Acum 1 an, 9 luni - 2 Iulie 2022, autoexpert
Prin noile modificări ale legii, cei de la MAI practic le interzic bicicliștilor deplasarea înafara orașului!
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a publicat sinteza obiecțiilor și propunerilor la Regulamentul Circulației Rutiere. Astfel, Alianța biciclete Chișinău bate alarma și declară că, constată cu regret faptul că unele propuneri esențiale au fost respinse, iar unele nu se regăsesc deloc în document.

Printre noile modificări propuse de MAI se numără și una care menționează că, ”trotinetele și bicicletele electrice, bicicletele vor putea circula doar pe pistele special amenajate (benzile, pistele pentru bicicliști), iar în cazurile în care acestea nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă autovehiculelor este de 50 km/h”.

Astfel, cei de la MAI practic le vor interzice bicicliștilor să se deplaseze înafara orașului, acolo unde în mare parte se circulă cu viteze de 70 km/h.

În urma reacțiilor contradictorii, oamenii legii au anunțat discuție publică a proiectului care reglementează circulația bicicliștilor, care va ave loc astăzi la ora 15:00, în incinta IGP, str. Tiraspol 11/1.

Vom reveni cu noi detalii.

Support Ukraine