Primul electromobil Dacia apare în 2021 la preţul unui Duster. Ce autonomie va avea?

Acum 4 ani, 5 luni - 5 Noiembrie 2019, Piata Auto
Primul electromobil Dacia apare în 2021 la preţul unui Duster. Ce autonomie va avea?
După ce săptămâna trecută Renault a confirmat oficial că electromobilul bugetar K-ZE va fi oferit şi în Europa, presa franceză a obţinut informaţii mai detaliate despre versiunea europeană a modelului.

După ce săptămâna trecută Renault a confirmat oficial că electromobilul bugetar K-ZE va fi oferit şi în Europa, presa franceză a obţinut informaţii mai detaliate despre versiunea europeană a modelului. Astfel, potrivit publicaţiei L'Argus, Renault K-ZE va fi comercializat în Europa cu sigla Dacia şi va avea o denumire nouă. Mai mult, francezii susţin că este cunoscut şi preţul viitorului model, care este similar preţului pentru un Dacia Duster mai echipat.

Renault a dispus electrificarea gamei Dacia mai devreme, în condiţiile în care brandul din Mioveni este practic obligat să ofere în gamă un electromobil, pentru a reduce nivelul mediu de emisii de CO2 la nivel de gamă. Din 2021 normele ecologice înăsprite în Europa vor obliga constructorii auto să indice o medie de emisii de CO2 la nivel de gamă de cel mult 95 g/km. În 2018 Dacia a înregistrat un nivel de emisii de 125 g/m de CO2, având în gamă doar modele echipate cu propulsoare convenţionale cu combustie internă.

Presa franceză, cu referire la surse din interiorul concernului Renault, a relatat că electromobilul K-ZE va fi comercializat în Europa cu sigla Dacia şi va avea o denumire nouă, adaptată la gama actuală. Totodată, preţul versiunii incipiente va porni de la 15 mii euro, un preţ apropiat de cel indicat de un SUV Duster, ceva mai echipat.

Amintim că Renault K-ZE este propulsat de un motor electric de 45 CP. Motorul este alimentat de la un set de baterii de 26.8 kWh, capabil să-i asigure o autonomie de până la 271 km în regim urban, conform standardului WLTP. Electromobilul poate atinge viteza maximă de 105 km/h.

Support Ukraine