Prima persoană reținută în 2021 de CNA: Un bărbat din Ceadîr-Lunga care a pretins 800 de euro pentru perfectarea unui permis de conducere

Acum 3 ani, 2 luni - 5 Ianuarie 2021, Telegraph
Prima persoană reținută în 2021 de CNA: Un bărbat din Ceadîr-Lunga care a pretins 800 de euro pentru perfectarea unui permis de conducere
Un bărbat din Ceadîr-Lunga a fost reținut de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Acesta ar fi pretins de la un bărbat 800 de euro pentru a-l ajuta să-și perfecteze permisul de conducere, la categoriile B și C.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Comrat și ar fi pretins 800 de euro pentru a-i determina pe aceștia să-l ajute pe candidat să susțină cu succes examenele de calificare auto la categoriile B si C. Pentru serviciile sale, acesta ar fi primit o parte din banii pretinși în sumă de 400 de euro. Astăzi, au fost supuse perchezițiilor domiciliul, biroul de serviciu și automobilul bănuitului.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unități convenționale sau închisoare până la 6 ani.

Support Ukraine