Doi tineri din Drochia au decis să facă bani cu permise de conducere. Tocmai ar fi luat 1800 de euro de la un bărbat

Acum 6 luni, 1 săptămână - 25 Iulie 2022, autoblog
Doi tineri din Drochia au decis să facă bani cu permise de conducere. Tocmai ar fi luat 1800 de euro de la un bărbat
Doi tineri din raionul Drochia sunt cercetați penal de ofițerii Direcției Generale Teritoriale „Nord” a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar pornit pe trafic de influență.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi luat mită pentru a ajuta un bărbat să obțină mai ușor permisul de conducere.

Potrivit datelor anchetei, suspecții ar fi pretins 1.800 de euro, sub pretextul că pot determina funcționarii de la Secția de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Soroca să favorizeze susținerea cu succes a examenului auto și obținerea permisului de conducere de categoria B. Cazul a fost denunțat la CNA, iar în baza denunțului a fost pornit un dosar penal pentru trafic de influență.

Drept urmare, ofițerii anticorupție au efectuat o transmitere de control în care unul dintre suspecți ar fi primit 100 de euro pentru perfectarea certificatului, care confirmă frecventarea lecțiilor de conducere auto suplimentare, necesar pentru a fi acceptat la examene. Iar la domiciliile suspecților au fost făcute percheziții, în cadrul cărora au fost găsite și ridicate actele de școlarizare pe numele denunțătorului.

DGT Nord desfășoară în continuare acțiuni de documentare a cazului, pentru a identifica complicii bănuiților.

Cei doi tineri sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală.

Deocamdată mita record pentru un permis de conducere se consideră a fi cea din cazul relatat în februarie 2019:

Un nou an, o nouă taxă. Cât a ajuns să coste un simplu permis de conducere obţinut ilegal

Support Ukraine