Prima demisie „grea” după problemele deconspirate în procesul de testare a persoanelor care doresc să-și ia permisul auto

Acum 4 ani, 3 luni - 8 Ianuarie 2020, autoblog
Prima demisie „grea” după problemele deconspirate în procesul de testare a persoanelor care doresc să-și ia permisul auto
Premierul Ion Chicu a anunţat mai nou despre o demisie, în după amiaza zilei de ieri, la câteva ore după ședința pe care a convocat-o vineri la Guvern pentru a discuta problemele existente în procesul de examinare a persoanelor care doresc să obţină actul necesar ce le oferă dreptul legal de a fi participanţi la trafic.

Interesant este că demisia nu a fost anunţată nici în cadrul şedinţei transmise live şi nici în comunicatul emis mai apoi, potrivit TV8.

„Sute de sesizări din partea oamenilor, care sunt realmente terorizați de sistem. Șeful departamentului respectiv din ASP – demisie. Indivizii care blocau intenționat sistemul informațional pentru programare la examen – identificați", a rezumat oficialul.

Amintim că premierul Ion Chicu a dispus crearea unui grup de lucru care să examineze situația în școlile auto și oportunitățile de îmbunătățire a programului de operare aplicat în prezent de ASP, modalitatea de acreditare a școlilor auto și să propună un mod de evaluare a performanței conducătorilor centrelor de examinare.

În luna februarie, Ion Chicu va inspecta personal unele centre de examinare pentru a verifica progresele în îmbunătățirea procedurilor.

În Moldova încă se poate cumpăra permisul de conducere? Premierul a fost sesizat de câțiva elevi ai școlilor auto

În altă ordine de idei, prim-ministrul a mai anunţat recent despre reabilitarea infrastructurii de monitorizare video a traficului rutier. Un nou sistem va fi instalat pe străzile Chișinăului şi ulterior la nivel naţional din banii statului.

Vom construi un sistem modern, inclusiv pe principiul „safe city", pentru a constata, penaliza și disciplina participanții la traficul rutier. Totul se va face exclusiv de către stat, fără implicarea privaților ca în trecut. Statul nostru este în stare să asigure gestionarea lucrurilor în țară, inclusiv pe dimensiunea respectivă", a adăugat Ion Chicu.

Amintim că la Guvern a avut loc o ședință și la acest subiect. Conducerea Serviciului Tehnologia Informației al Ministerului de Interne a comunicat că sistemul de supraveghere video a traficului rutier este format în prezent de 48 de echipamente învechite, care necesită a fi înlocuite.

Support Ukraine