Prețul unui Peugeot 206 în Cuba poate atinge suma de 90 mii dolari

Acum 5 ani - 22 Martie 2019, Piata Auto
Prețul unui Peugeot 206 în Cuba poate atinge suma de 90 mii dolari
După ce restricțiile de import și achiziționare sau vânzare a automobilelor au fost eliminate pe teritoriul Cubei în urmă cu câțiva ani, până și cei mai înstăriți locuitori ai insulei nu-și pot permite spre achiziție nici măcar un hatchback compact uzat, iar asta din cauza prețurilor exorbitante cu care sunt comercializate automobilele proaspăt importate în Cuba.

Circa jumătate de secol legea Cubei interzicea importul și comercializarea automobilelor pe teritoriul insulei, astfel unicile automobile angajate în traficul rutier fiind automobilele americane de epocă, importate până în 1959, și modelele sovietice, importate până în 1991. Restricțiile respective au fost eliminate în urmă cu câțiva ani, însă locuitorii insulei nu-și pot permite nici măcar un hatchback compact uzat.

Astfel, cu un salariu mediu lunar de circa 20 dolari americani, prețurile pentru automobile oferite aici sunt de zeci de mii de ori mai mari! Automobilele uzate produse între anii 2001-2003 importate în Cuba pot avea un preț cuprins între 10 și 50 mii dolari, în dependență de model. O situație mai gravă se atestă în cazul automobilelor noi: hatchback-ul compact Peugeot 206 poate atinge un preț de circa 90 mii dolari, pe când sedanul de top francez Peugeot 508 este oferit contra sumei exorbitante de 260 mii dolari!

Support Ukraine