Premieră: Skoda a pregătit o versiune alimentată cu gaz natural lichefiat pentru Scala!

Acum 4 ani, 8 luni - 30 Iunie 2019, Piata Auto
Premieră: Skoda a pregătit o versiune alimentată cu gaz natural lichefiat pentru Scala!
În cadrul evenimentului CNG Mobility Days, ce a avut loc la Berlin în zilele de 24 și 25 iunie, Skoda a prezentat noua versiune Skoda Scala, alimentată cu gaz natural lichefiat.

Versiunea a primit denumirea G-TEC și se declară drept cea mai ecologică motorizare din cele disponibile la moment cu motoare cu combustie internă.

Noua Skoda Scala G-TEC utilizează unitatea de 1.0 litri, cu 3 cilindri, ce oferă o putere maximă de 90 CP și 160 Nm. Motorul se cuplează la cutia manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul pe puntea față. Rezervoarele de gaz sunt capabile să asigure un parcurs de circa 410 km, parcurs ce poate fi extins grație rezervorului de benzină cu un volum de 9 litri, astfel parcursul total cu toate rezervoarele pline fiind de circa 630 km. Potrivit informațiilor distribuite de Skoda, noua Scala G-TEC produce cu până la 25% mai puțin CO2 și oxizi de azot decât un hatchback echipat cu același propulsor și alimentat doar cu benzină.

Pe lângă beneficiile pentru mediul înconjurător și costuri de consum mai mici, Skoda Scala G-TEC include standard sistemul de prevenire a impactului frontal și lumini LED. Noua motorizare va fi disponibilă cu nivelel de echipare Active, Ambition și Style, și urmează să ajungă în showroom-uri în toamna acestui an.

Support Ukraine