Premieră: Renault Trafic facelift! Monovolumul debutează cu un nivel mai mare de confort și motorizări noi

Acum 4 ani, 11 luni - 26 Aprilie 2019, Piata Auto
Premieră: Renault Trafic facelift! Monovolumul debutează cu un nivel mai mare de confort și motorizări noi
Renault prezintă în premieră versiunea actualizată a monovolumelor Trafic, în versiunile utilitară, denumită Van și dedicată transportului de încărcături, dar și în versiunea dedicată transportului de persoane, numită SpaceClass.

LCV-urile franceze au beneficiat de un design exterior restilizat și un set de tehnologii noi la bord, printre care sistemele de siguranță activă de ultimă generație.

Trafic a primit noua semnătură corporativă pentru luminile de zi față de tip LED, incluse în dotările incipiente, pe când versiunile de top pot beneficia de faruri adaptive full LED, ce promit o distanță de iluminare și o eficiență mai mare, decât anterior. Calandrul este ornamentat cu elemente cromate și se face dominat de sigla imensă Renault pe centru. Bara de protecție față a fost ușor restilizată. Lista nuanțelor de caroserie a fost suplinită cu noua culoare Urban Grey, disponibilă pentru toate variantele Trafic.

Habitaclul nu a suferit prea mari schimbări de nivel estetic, însă francezii au îmbunătățit calitatea materialelor textile și din plastic oferite standard. Inserțiile decorative din plastic pot fi acoperite cu nuanțe ce să imită suprafețele cromate sau din fibră de carbon. Cu mici actualizări s-a ales și sistemul multimedia, prezentat de un ecran poziționat pe consola centrală, Media Nav Evolution, ce oferă conexiuni Apple CarPlay și Android Auto.

Lista motorizărilor a fost modificată consistent: este disponibilă noua unitate 2.0 dCi, ce se conformează standardului de poluare Euro 6d-TEMP, oferită în mai multe variante de putere, cuprinsă între 120 și 170 CP, cuplul maxim pentru versiunea de top fiind de 380 Nm. În premieră monovolumele Trafic pot avea cutie automată – robotul EDC cu 6 trepte și dublu ambreiaj este disponibil opțional.

Pe lângă sistemele de siguranță activă, oferite standard pe marea majoritate a modelelor europene, precum cel de frânare automatizată, francezii au pregătit mai multe sisteme opționale de asistență, printre care senzorii de parcare față/spate cu cameră de marșarier integrată și asistentul de circulație cu remorcă. O noutate curioasă, oferită în premieră nu doar la bordul unui Renault dar și la nivel de industrie auto, este oglinda inovativă montată în parasolarul pasagerului față, care oferă șoferului un câmp de vizualizare suficient pentru monitorizarea unghiurilor oarbe, inaccesibile prin intermediul oglinzilor retrovizoare exterioare.

Versiunile actualizate Renault Trafic vor fi lansate la scurt timp după prezentre. Monovolumele franceze sunt printre liderii pe piața LCV-urilor în Europa, atât în versiuni comerciale dedicate transportului încărcăturilor, cât și în versiuni dedicate transportului de persoane. Per total în 2018 francezii au comercializat peste 118 mii unități Trafic în diferite versiuni.

Support Ukraine