Pompa de combustibil din perete: poliţia din Moldova a descoperit o staţie peco clandestină, unde puteai alimenta doar prin recomandare

Acum 2 ani, 7 luni - 7 Septembrie 2021, Piata Auto
Pompa de combustibil din perete: poliţia din Moldova a descoperit o staţie peco clandestină, unde puteai alimenta doar prin recomandare
Poliţia din Moldova anunţă astăzi despre descoperirea unei staţii peco clandestine, unde se comercializa combustibil mai ieftin ca la staţiile adevărate, dar de provenienţă dubioasă şi fără vreun act confirmativ sau bon de casă.

Efectiv, pompa de combustibil ieşea din peretele unui gard, şi avea la ea fixat un contor de tipul celor folosite la conducte de apă, care contoriza litrii de carburant.

Însă nu oricine putea cumpăra, ci doar cei care veneau prin recomandare, orice ar fi însemnând asta. Paradoxul e că acest combustibil era stocat în recipiente uriaşe, semn că afacerea mergea de minune. La staţia menţionată s-au descoperit 34,700 litri de produse petroliere, deci mai mult decât o cisternă plină de camion!

În cadrul anchetei, poliţiştii au deconspirat o întreaga reţea de asemenea staţii, cel puţin 7 la număr, în mai multe raioane ale ţării. Paradoxul vine la final, însă. Pentru toată această afacere, vinovaţii s-au ales doar cu cauze contravenţionale şi riscă amenzi de până la 30,000 lei moldoveneşti, cam a 20-a partea din valoarea combustibilul pe care-l aveau la moment. Iar dacă mai luăm în considerare că amenzile pot fi plătite în mărime de 50% dacă sunt achitate în 72 de ore, atunci vinovaţii riscă să plătească 15,000 lei efectiv, sau echivalentul a vreo 735 euro!

Support Ukraine