Poliția de Frontieră și-a suplinit flota cu 21 de exemplare noi ale celebrului Land Cruiser 70!

Acum 2 ani - 16 Aprilie 2022, autoexpert
Poliția de Frontieră și-a suplinit flota cu 21 de exemplare noi ale celebrului Land Cruiser 70!
UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, a predat 21 de vehicule de teren Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova pentru a susține răspunsul Guvernului la criza refugiaților din Ucraina.

Vehiculele cu o valoare totală de peste jumătate de milion de dolari SUA, vor fi folosite de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova pentru a consolida mobilitatea și a crește capacitatea de monitorizare.

Partenerii noștri au fost alături încă de la începutul crizei refugiaților din Ucraina și rămân în continuare, susținându-ne. Vă mulțumim enorm! Vă asigur că ceea ce facem noi este cu un singur scop: toți să se simtă în siguranță, cetățenii noștri și refugiații în Republica Moldova, prin serviciile pe care le acordăm la frontieră. Cele 21 de automobile vor fi transmise în teritoriu, în gestiunea subdiviziunilor de frontieră și care, cu certitudine, vor contribui la creșterea mobilității și capacității de răspuns, inclusiv reziliență la crize în desfășurare la frontiera de stat” a declarat șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi 

Mașinile nu sunt unele obișnuite. Este vorba despre celebrul și indestructibilul Land Cruiser 70! Modelul constructorului nipon a fost lansat în 1984 și de atunci este comercializat la nivel global până în prezent. Motorizările, șasiul și caroseria s-au adverit de-a lungul timpului a fi extrem de fiabile și eficiente în condiții extreme, astfel că micile ajustări pe care le-a primit LC70 au vizat sistemul multimedia, sistemele electronice și alte tehnologii secundare

Land Cruiser 70 rămâne a fi preferatul offroader al ONU, UNCHR, OMS, UNSCOM, Crucea Roșie, Medicins Sans Frontieres, forțe armate și companii furnizoare de servicii militare, forțe speciale, companii de petrol și gaze, în toate regiunile emergente.

Francesca Bonelli, reprezentanta UNHCR în Republica Moldova a subliniat: „Credem că aceste vehicule vor spori și mai mult mobilitatea Poliției de Frontieră între diferitele puncte de trecere a frontierei pentru a facilita traversarea în continuare a frontierei din partea Ucrainei”.

Menționăm că de la declanșarea crizei refugiaților din Ucraina, Poliția de Frontieră a mobilizat circa 1.500 de angajați, care zilnic asigură securitatea frontierei de stat, dar și participă la gestionarea eficientă a fluxurilor masive de refugiați. 

Support Ukraine