Șase mașini de model „Land Rover” au fost donate Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră

Acum 6 ani, 6 luni - 16 Octombrie 2017, tv8.md
Șase mașini de model „Land Rover” au fost donate Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră
Parcurile auto ale Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră au fost completate cu alte șase autoturisme capabile să funcționeze în condiții de teren pe parcursul întregului an.

Donația vine din partea Misiunii EUBAM, care, în luna iunie a anului 2016 a mai transmis spre folosință opt automobile similare, utilizate anterior de către Misiune.

Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie i-a mulțumit șefului EUBAM pentru susținerea permanentă a eforturilor Serviciului Vamal privind eficientizarea activității, exprimându-și certitudinea că: „Aceste dotări vor contribui semnificativ la sporirea capacităților operaționale și de intervenție ale subdiviziunilor specializate ale celor două autorități în cadrul misiunilor de supraveghere și control desfășurate."

Antonio Polosa, Seful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova și partenerul de implementare al EUBAM, a salutat predarea autoturismelor, remarcând că „Utilizarea acestor vehicule va spori capacitatea de gestionare eficientă a frontierei Moldovei".

Pe lângă asistența tehnică și metodologică acordată, Misiunea continuă să consilieze zilnic ofițerii vamali și polițiștii de frontieră la frontiera moldo-ucraineană cu privire la controalele la frontieră, procedurile vamale, analiza riscurilor și măsurile de combatere a criminalității transfrontaliere. Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră beneficiază de asistența EUBAM începând cu anul 2005.

Support Ukraine