Poliția caută companii care să transporte și să depoziteze mașinile parcate neregulamentar

Acum 1 an, 10 luni - 6 August 2020, bizlaw
Poliția caută companii care să transporte și să depoziteze mașinile parcate neregulamentar
Inspectoratul General al Poliției a inițiat concursul de licitație publică pentru adjudecarea serviciilor de ridicare transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional.

Decizia a fost luată după ce noile prevederi legislative, care permite contracte în acest sens cu agenții economici privați, au intrat în vigoare.

Potrivit noilor reguli, agenții constatatori din cadrul Poliției pot dispune ridicarea mijlocului de transport în situația în care:

  • conducătorul a fost înlăturat de la conducere și nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;
  • vehiculul a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;
  • mijlocul de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;
  • este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârşirea contravenţiei.

Doritorii care vor să se înscrie în concurs, pot obține documentaţia standard de la Inspectoratul General al Poliției cu sediul în mun. Chişinău, str. Tirapol 11/1 sau poate fi vizualizată accesând pagina web: www.politia.md la directoriul transparență, rubrica achiziții publice (anunțuri lansate).

În context, Poliția recomandă tuturor conducătorilor/proprietarilor/posesorilor mijloacelor de transport să manifeste o atidudine responsabilă și reiterează despre necesitatea respectării cerințelor Regulamentului circulației rutiere. Toate cheltuielile pentru serviciile de ridicare, transportare şi depozitare a mijlocului de transport în cadrul procesului contravenţional vor fi suportate de către conducătorul, proprietarul sau posesorul legal al mijlocului de transport în privinţa căruia a fost aplicată sancţiunea contravenţională.

Support Ukraine