Poliția a reținut o grupare criminală care se ocupa cu deposidarea și ulterioara vânzare a mașinilor

Acum 2 ani, 5 luni - 30 Septembrie 2021, autoexpert
Poliția a reținut o grupare criminală care se ocupa cu deposidarea și ulterioara vânzare a mașinilor
Direcției de Poliție mun. Chișinău în comun cu angajații INTERPOL al IGP și a Agenției Servicii Publice au reținut o grupare criminală specializată în escrocherii manifestate prin deposedarea și comercializarea mijloacelor de transport.

Membrii grupării s-au dovedit a fi persoane cu vârstele cuprinse între 35 și 40 de ani, doi fiind cu funcții de răspundere, un șef din cadrul serviciului înmatriculare a transportului a ASP,  un director a unei parcări specializate în vânzarea mijloacelor de transport de lux, dar și o persoană fizică cu rol de intermediar.

Forțele de ordine pe parcursul a trei luni au monitprizat activitatea grupului infracțional, colectând probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea escrocheriilor.

Potrivit materialelor, suspecții profitând de funcțiile cu răspundere pe care le dețineau, falsificau contractele de vânzare-cumpărare a automobilelor din numele proprietarilor, ulterior unitățile de transport erau vândute și înregistrate pe persoane terțe. Astfel prin acțiunile lor cauzând un prejudiciu material în proporții deosebit de mari proprietarilor unităților de transport.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și locurile de muncă a suspecților, forțele de ordine au depistat și ridicat mai multe certificate de înmatriculare a automobilelor, plăcuțe de înmatriculare, înscrisuri de ciornă, tehnică de calcul, telefoane mobile.

Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de până la 15 ani.

În prezent, polițiștii și procurorii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea criminală.

Support Ukraine