Poliția a destructurat un grup infracțional care estorca bani de la șoferii microbuzelor de pe rute internaționale

Acum 8 luni, 3 săptămâni - 19 Mai 2022, autoexpert
Poliția a destructurat un grup infracțional care estorca bani de la șoferii microbuzelor de pe rute internaționale
Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratul Național de Investigații, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au destructurat activitatea unui grup infracțional organizat, care estorcau bani de la șoferi de microbuze care circulă pe rute internaționale.

Grupul era format din opt cetățeni moldoveni, care estorcau bani de la șoferii din Moldova care circulau în afara țării, cu microbuzele și autocarele destinate transportării pasagerilor și coletelor. Potrivit materialelor dosarului, aceștia pretindeau taxe săptămânale de protecție.

Astfel, într-un episod investigat, în timp ce se aflau în Paris, Franța, aceștia l-au șantajat cu aplicarea armei și violenței periculoase pentru viață și sănătate pe un cetățean moldovean, șofer de microbuz care circula pe rute internaționale. Ca urmare, indivizii au dobândit de la acesta mijloace bănești în sumă totală de circa 5.000 euro.

Urmare a perchezițiilor la membrii grupului, oamenii legii au depistat și ridicat mijloace bănești în sumă de circa 1 milion de lei, bijuterii și alte obiecte de preț, provenite din activitatea criminală, care urmează să fie supuse expertizării

Totodată, în baza probelor existente, patru membri ai grupului au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile, urmare a demersurilor procurorilor PCCOCS, care pe parcursul investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției. Ceilalți patru membri au fost anunțați în căutare internațională.

Actualmente, oamenii legii sunt în curs de identificare a altor părți vătămate, care încă nu s-au adresat la autorități. Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu suportul ofițerilor de la BPDS „Fulger”.

Support Ukraine