Poliția a denunțat 11 șoferi care au propus mită oamenilor legii. Care au fost sancțiunile

Acum 2 săptămâni, 3 zile - 7 Februarie 2024, autoexpert
Poliția a denunțat 11 șoferi care au propus mită oamenilor legii. Care au fost sancțiunile
Poliția Republicii Moldova informează că pe parcursul săptămânii trecute, 11 șoferi au propus mită oamenilor legii pentru a nu fi sancționați.

Ultimul caz denunțat, a fost pe strada Aerodromului intersecție cu traseul R-6 din municipiul Bălți. Șoferul de 34 de ani se afla la volanul unui BMW și a fost stopat pentru exploatarea vehiculului cu parbrizul din față umbrit, fiind diminuat câmpul vizual. Ulterior, în cadrul verificărilor în sistemul de date, polițiștii au stabilit că acesta nu deținea polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.  

Pentru a nu fi sancționat, bărbatul a lăsat pe bancheta din față a automobilului de serviciu o bancnotă de 50 de euro.  

Un alt șofer, de 51 de ani, a propus 500 de euro polițiștilor pentru a nu fi documentat pentru că a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate în localitatea Drăgușeni, din raionul Hîncești. Conducătorul auto s-a ales cu două dosare penale pentru darea de mită unui polițist, dar și pentru refuzul de a fi testat alcoolscopic.  

Zilele trecute și șoferul unui BMW i-a propus unui polițist de patrulare 100 de dolari, pentru a nu-l documenta. Bărbatul de 25 de ani, cetățean străin, la volanul mașinii înregistrate în străinătate, deplasându-se pe o stradă din capitală, a încălcat limita de viteză și semnalul de interzicere al semaforului. În timpul documentării, polițiștii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere eliberat de autoritățile altor state.

În toate cazurile, la fața locului inspectorii de patrulare au solicitat grupa operativă pentru fixarea probelor și documentarea cazurilor.

Support Ukraine