Poliţia a şi suspendat deja primele permise de conducere, după înăsprirea pedepselor pentru depăşirea vitezei în Moldova

Acum 9 luni, 3 săptămâni - 12 Iulie 2023, Piata Auto
Poliţia a şi suspendat deja primele permise de conducere, după înăsprirea pedepselor pentru depăşirea vitezei în Moldova
De curând, în Moldova au intrat în vigoare amenzi mult mai mari pentru depăşirile grave de viteză, iar depăşirile cu peste 60 km/h faţă de limita legală la prima încălcare şi cu 40 km/h la a doua încălcare se lasă cu suspendarea imediată a permisului de conducere, fapt valabil şi omiterea cedării trecerii pietonilor, la a doua încălcare în decursul unui an.

Acum poliţia a anunţat deja şi câte permite se conducere a suspendat în ultimele 3 zile, dar şi câte amenzi a aplicat.

Astfel, în decurs de 3 zile, poliţiştii din Moldova au amendat 2.635 şoferi pentru depăşirea limitei de viteză. Dintre aceşti şoferi, la 17 le-au fost suspendate pe loc permisele de conducere. Alţi 15 şoferi s-au ales cu permisele suspendate pentru că în urma încălcării proaspete au atins numărul maxim de puncte de penalizare.

De asemenea, în raziile poliţiei din ultimele 3 zile au fost găsiţi 48 de şoferi în stare de ebrietate.Pe lângă asta, 76 de şoferi au fost amendaţi pentru neacordarea trecerii pietonilor, dar toţi au primit amenzi pentru prima dată de la intrarea în vigoare a modificărilor legii şi aici nimeni nu s-a ales cu permisul suspendat. Totodată, poliţiştii anunţă că au amendat şi 62 pietoni pentru traversări neregulamentare.

Poliţia din Moldova îşi încheie comunicatul cu un îndemn la respectarea vitezei, ţinând să menţioneze public că poliţiştii şi-ar dori să nu aibă motive pentru a aplica amenzi.

Support Ukraine