Poliţia a identificat cine se afla la volanul maşinii BMW, scăpat de sub control pe strada Albişoara

Acum 1 an, 5 luni - 9 Noiembrie 2022, autoblog
Poliţia a identificat cine se afla la volanul maşinii BMW, scăpat de sub control pe strada Albişoara
Șoferul surprins de camera de bord a unui automobil, conducând haotic pe strada Albișoara din capitală, în după-amiaza zilei de 6 noiembrie, a fost identificat. Poliția s-a autosesizat, iar astăzi, persoana care se afla la volanul mașinii a fost documentată.

Șoferul are doar 20 de ani și este locuitor al municipiului Chișinău. Mașina fusese luată în chirie! Aceasta a fost ridicată și dusă la parcarea specială.

Pentru încălcarea comisă în traficul rutier, și anume conducerea unui automobil prin comportament agresiv, procesul-verbal a fost remis după competență în instanța de judecată.

Tânărul şofer începător mai are cinci încălcări rutiere comise anterior!

Amintim că în 2019 a existat un set de propuneri pentru modificarea legii, inclusiv restricții de conducere a automobilelor pentru începători (atunci a fost adus un exemplu ca să nu aibă voie să conducă un autoturism cu peste 200 CP şi tracțiune spate).

Totodată, nişte propuneri au venit din partea ASP: „Ar putea să fie stabilită o perioadă de probă de 2-3 ani. În tot acest timp vom vedea câte încălcări minore poate comite un candidat și abia după aceasta se va decide dacă este să primească un carnet de conducere cu drept definitiv sau nu. Aceste practici sunt implementate în Europa sau SUA”, a declarat în octombrie 2019 șeful Departamentului Înmatriculare a mijloacelor de transport și Calificare a Conducătorilor, Gheorghe Crețu.

Toate însă au rămas doar la nivel de idei…

Situaţie revoltătoare pe strada Albişoara. Priviţi cum un şofer a pornit neadecvat de la semafor şi ce a urmat

O situaţie de accident periculoasă a fost surprinsă de camerele de bord ale unui automobilist care se deplasa liniştit, regulamentar pe strada Albişoara. Posesorul unui BMW a demarat atât de puternic de la semafor încât a derapat şi a pierdut controlul volanului, ieşind pe contrasens.

Dacă s-ar fi întâmplat în zi de muncă şi în plin trafic, ori în spatele maşinii care avea la bord camerele s-ar fi deplasat un alt autovehicul, un accident ar fi fost garantat. De asemenea, o coliziune s-ar fi întâmplat dacă proprietarul imaginilor video ar fi circulat cu viteză mai mică, ori s-ar fi oprit văzând ce năpastă se apropie, aşa cum a făcut colegul din banda alăturată.

Atrageţi atenţia că sedanul nu a derapat pe loc drept; tipul a ieşit neadecvat de pe strada Petru Rareş şi a virat la dreapta pe strada Albişoara! Un moment de stres a fost şi pentru un pieton, care stătea pe un trotuar lângă un pilon, la centimetri de posteriorul BMW-ului!

Support Ukraine