Podurile din Chişinău necesită reparaţii

Acum 5 ani, 8 luni - 22 August 2018, trm
Podurile din Chişinău necesită reparaţii
Trei poduri din municipiul Chişinău necesită de urgenţă o expertiză, deoarece starea lor este deplorabilă.

Despre acest lucru a menţionat şeful Direcţiei Transport a Primăriei, Vitalie Butucel, în cadrul şedinţei de astăzi a primăriei. Potrivit lui, expertiza ar putea dura până la nouă luni, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Sunt trei poduri care ar fi de urgență o necesitate de expertiză. Este podul din strada Ismail, podul de la intersecția străzii Albișoara cu Grigore Vieru, cel care trece peste râul Bâc, pe un pilon se vede deja vădit fisuri și podul din strada Mihai Viteazu. V-om iniția licitația cu privire la expertiză , după are expertiza va stabili soluțiile de proiect. V-om efectua proiectarea și vom purcede la reparații. Presupun vă reparațiile vor dura până la 8-9 luni, estimativ, până vom putea începe și lucrările. Vom cere în cadrul acestei expertize să avem și o evaluare estimativă financiară să fie bugetară pentru anul 2019", a declarat șeful Direcției Transport a Primăriei, Vitalie Butucel.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a spus că trebuie elaborată o expertiză oficială de către experții licențiați, iar după rezultatele emise, primăria va face tot posibilul pentru a finanța lucrările de reabilitare a podurilor, astfel ca în anul 2019 să fie ajustat bugetul pentru acest lucru.

Locuitorii capitalei spun că şi-ar dori să vadă podurile din oraş modernizate.

Sunt într-o stare deplorabilă, în orice moment se poate întâmpla o tragedie. Autorităţile ar trebuie să i-a măsuri cât mai urgente", „E rău, dar nu cred că reprezintă un pericol, dar lasă de dorit", „La fel cum s-a prăbuşit un pod în Italia aşa în viitor se va întâmpla şi la noi dacă acestea nu vor fi reparate. Cred că podurile de la noi sunt un pericol", au spus oamenii.

Precizăm că, subiectul a fost abordat azi, în cadrul ședinței de la Primăria capitalei, în contextul tragediei care s-a produs recent la Genova, Italia, când un pod s-a prăbușit și mai mulți oameni și-au pierdut viața.

Support Ukraine