Persoanele care nu au scos din țară mașinile admise temporar, nu vor mai putea aduce alte mașini

Acum 4 luni, 2 săptămâni - 12 Decembrie 2023, bizlaw
Persoanele care nu au scos din țară mașinile admise temporar, nu vor mai putea aduce alte mașini
Persoanele fizice care nu au scos de pe teritoriul vamal mijlocul de transport rutier plasat în regim vamal de admitere temporară, nu au dreptul să introducă pe teritoriul Republicii Moldova în regimul vamal de admitere temporară alt mijloc de transport rutier. Noile reguli sunt incluse în proiectul de politică fiscală și vamală, publicat consultări publice.

Totodată, autoritățile propun ca regimul vamal de admitere temporară pentru mijloacele de transport rutiere, al cărui termen pentru încheierea regimului a expirat iar în privința persoanei fizice – titular al regimului, a fost emisă decizia cu privire la contravenţia vamală, se încheie din oficiu. Mențiunile corespunzătoare vor fi făcute în sistemul informaţional după încasarea drepturilor de import calculate conform legislaţiei la data emiterii deciziei de regularizare. Norma se va aplica în cazul neexecutării obligaţiei de reexport a mijlocului de transport de pe teritoriul vamal în termen de 30 de zile de la data aducerii la cunoştinţă a deciziei cu privire la contravenţia vamală. După achitarea drepturilor de import, Serviciul Vamal, la solicitare, va perfecta formularul tipizat.

Autoritățile spun că noile norme sunt necesare pentru reglementarea condițiilor de desfășurare a regimului vamal de admitere temporară pentru mijlocele de transport rutiere introduse de persoanele fizice în scop privat.

Support Ukraine