Permiterea importului pieselor și accesoriilor auto uzate, votată în lectura a doua

Acum 10 luni, 2 săptămâni - 16 Martie 2022, bizlaw
Permiterea importului pieselor și accesoriilor auto uzate, votată în lectura a doua
Deputații au votat, în cea de-a două lectură, proiectul de lege pentru modificarea Codului vamal și anume – excluderea prohibiției la importul pieselor și accesoriilor uzate pentru mijloacele de transport.

Conform Direcției generală comunicare și relații publice a Parlamentului, excepții vor constitui componentele din sistemul de frânare și de direcție de la pozițiile tarifare stabilite de Guvern.

Scopul proiectului de lege constă în defavorizarea monopolurilor și reducerea prețurilor exagerate pe piață, precum și contracararea contrabandei cu piese de schimb uzate.

Potrivit autorilor inițiativei, prohibiția la importul pieselor uzate este  una nejustificată și abuzivă. ”Este un paradox când se permite importul automobilelor vechi, dar este interzis importul pieselor de schimb de mâna a doua”, a argumentat deputatul, menționând că proiectul în cauză este așteptat de foarte multă lume.  

În opinia autorilor, reglementarea juridică a importului de piese auto uzate va elimina contrabanda, va asigura o concurență loială și, totodată, va oferi o nouă sursă de venituri la bugetul de stat, prin acumularea mijloacelor financiare din aplicarea impozitelor și taxelor vamale.

Support Ukraine