Percheziții la Bucovina Tuning. Compania română vindea piese contrafăcute pentu BMW, Mercedes, Audi și Volkswagen

Acum 1 an, 4 luni - 15 Noiembrie 2021, autoexpert
Percheziții la Bucovina Tuning. Compania română vindea piese contrafăcute pentu BMW, Mercedes, Audi și Volkswagen
În data de 11 noiembrie, polițiștii români au desfășurat o acțiune pe linia combaterii actelor ilicite în domeniul drepturilor de autori și mărcilor și indicațiilor geografice.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la sediul cât și la punctul de lucru aparținând SC Bucovina Tuning SRL, specializată în service și tuning auto, au fost identificate 443 produse reprezentând grile auto tuning și bare de protecție tuning, purtând denumirea unor producători de autovehicule din spațiul european, precum: BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen - mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, valoarea estimativă a acestora fiind de 336.414 lei (68.100 euro). În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul nerespectării legislației privind mărcile și indicațiile geografice (art. 102 alin.1 lit. b și alin. 3 din Legea nr. 84/1998). 

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Biroul Investigații Complexe, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Support Ukraine