Pe câteva străzi principale din Chişinău se va institui principiul „undă verde”! Ce înseamnă asta

Acum 4 ani, 6 luni - 3 Octombrie 2019, autoblog
Pe câteva străzi principale din Chişinău se va institui principiul „undă verde”! Ce înseamnă asta
Ambuteiajele de pe principalele străzi din capitală ar putea fi soluționate încă printr-o metodă.

Cel puțin asta promit autoritățile locale care susțin că au inițiat procedurile de dotare a mai multor semafoare cu dispozitive de control la distanță. Astfel, pe străzile magistrale, în orele de vârf, va fi instituit principiul „undă verde"!

Actualul şef al capitalei a declarat că soluţia este menită să fluidizeze traficul doar pe artele principale:

Culoarea verde pe străzile magistrale va dura un minut și jumătate în funcție de trafic. Pe străzile secundare sunt mai puține mijloace de transport. Pentru noi e important să fluidizăm traficul pe magistrale", a spus primarul interimar Adrian Talmaci.

Șeful direcției Transport de la Primăria Chişinău, Adrian Boldurescu a adăugat că în prezent Regia Exdrupo face măsurătorile necesare, astfel ca în viitorul apropiat un șir de semafoare să fie conectate la unda verde în orele de vârf. Boldurescu estimează că în maxim trei minute traficul pe aceste segmente se va fluidiza:

Pe strada Pușkin de la Ștefan cel Mare până la bulevardul Renașterii sunt două semafoare care urmează să fie modernizate și să funcționeze cu undă verde pentru a diminua ambuteiajul. Același lucru va fi făcut pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și pe șoseaua Hâncești la ieșirea din oraș. Astfel, cei care vor să iasă din oraș să poată ieși mai liber. Și pe strada Muncești vom face un coridor verde".

De asemenea, șeful direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie spune că semafoarele vor avea capacitatea de a memora care este intervalul de ore de vârf, iar timpul de așteptare în ambuteiaj se va reduce de la 15 la 7 minute.

Pentru început vor fi modernizate 17 semafoare cu sistem de control la distanță. În acest sens au fost alocate 1.5 milioane de lei.

Support Ukraine