Parlamentul a votat! Sancțiuni de până la 2 ani de închisoare pentru participanții la cursele auto ilegale

Acum 2 ani - 21 Iunie 2020, autoexpert
Parlamentul a votat! Sancțiuni de până la 2 ani de închisoare pentru participanții la cursele auto ilegale
Participarea șoferilor la cursele auto ilegale, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice ar putea fi sancționată penal! Parlamentul a votat astăzi un proiect de lege care prevede o serie de modificări unor acte normative în acest sens, scrie deschide.md

Astfel, potrivit proiectului, Codul penal al Republicii Moldova se propune a fi completat cu un articol nou care va reglementa desfășurarea curselor ilegale. În această ordine de idei, participarea șoferilor la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 32.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de la 67.500 la 75.000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, ori cu închisoare de la 1 la 2 ani!

Support Ukraine