O şoferiţă de 23 de ani din Chişinău a pus pe jar un echipaj INSP. Era beată şi agresivă

Acum 6 luni, 1 săptămână - 31 Iulie 2022, autoblog
O şoferiţă de 23 de ani din Chişinău a pus pe jar un echipaj INSP. Era beată şi agresivă
Miercuri, 27 iulie, inspectorii de patrulare au fost sesizați prin apel la 112 că pe strada Calea Orheiului din municipiul Chișinău un Renault se deplasează neadecvat.

Depistând mașina şi trăgând-o pe dreapta, polițiștii au stabilit că la volan se afla o tânără de 23 de ani. În timpul discuțiilor de la aceasta s-a simțit un miros puternic de alcool.

Conform procedurii, polițiștii i-au propus șoferiței să fie testată alcoolscopic, însă aceasta a refuzat, fapt ce i-a determinat să o conducă la Dispensarul narcologic pentru a-i fi prelevate probele biologice. Ajunsă la instituția medicală, femeia din nou a refuzat procedura și a manifestat comportament agresiv față de polițiști.

Deși șoferița a fost atenționată despre faptul că, pentru refuzul de la testarea alcoolscopică riscă a fi cercetată penal, iar pentru nesubordonarea cerințelor polițistului aflat în misiune urmează a fi sancționată contravențional, aceasta a continuat să se manifeste agresiv față de inspectorii de patrulare, împiedicându-i să-și exercite atribuțiile.

În timp ce polițiștii documentau cazul și așteptau o altă persoană să ia automobilul, tânăra a urcat brusc la volanul mașinii personale, lovind polițistul care a încercat să o oprească și a plecat de la fața locului.

Polițiștii au urcat imediat în automobilul de serviciu şi au urmărit-o câteva minute, fiind oprită forțat înainte de a comite o tragedie în trafic.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Support Ukraine