O firmă din România a transformat noua Dacia Duster într-un pick-up

Acum 5 ani, 4 luni - 27 Octombrie 2018, autoblog
O firmă din România a transformat noua Dacia Duster într-un pick-up
Noi detalii oferite de Romturingia ne spun că producţia în serie a modelului va avea loc cel mai devreme din ianuarie 2019.

Preţul maşinii urmează a fi stabilit de reprezentanţele Dacia şi Renault în România, ca parte a unui parteneriat. O eventuală maşină cu o cabină dublă va apărea mai târziu.

Noua generație Dacia Duster  există deja sub forma unei furgonete, iar în scurt timp va putea fi găsită şi sub forma unui pick-up. Dacă prima utilitară este inclusă în gama europeană a mărcii Dacia și poate fi comandată de la dealerii locali autorizați, atunci pick-up-ul este rezultatul muncii companiei Romturingia din România.

Pentru prima dată, compania a prezentat un pick-up bazat pe Duster în anul 2014, iar noul model bazat pe maşina de nouă generaţie este făcut după aceeaşi reţetă.

Lungimea şi ampatamentul par a fi neschimbate, astfel încât pragurile laterale, aripile posterioare, bara de protecţie şi stopurile au rămas cele originale din uzină.

Totuşi, acum automobilul include o cabină pentru doar doi ocupanţi (în viitor ar putea exista şi o cabină dublă), în timp ce partea posterioară a fost transformată cu acurateţe într-o benă, acoperită complet cu panouri de plastic. Pentru a o ataşa au fost necesare sudări cu atenţie şi o podea întărită.

Uşa benei este făcută din cea standard, astfel încât lăţimea de încărcare nu s-a schimbat. Am solicitat informaţii cu privire la capacitatea de încărcare a benei, însă deocamdată nu le-am primit.

S.C. Romturingia SRL a fost înființată în anul 1994, în orașul Câmpulung Mușcel din judeţul Argeş și are ca principal obiect de activitate producția de caroserii pentru autovehicule, vehicule blindate, vehicule speciale pentru transportul combustibilului, încărcături periculoase ADR, vehicule cu destinații speciale, remorci de toate tipurile și, de asemenea, producția și instalarea suprastructurilor pe maşini de marcă Renault, Dacia, Nissan, Mitsubishi, Toyota Ford, Mazda și Tata. În prezent, compania are un număr de peste 100 de angajați.

Modelul Dacia Duster de generaţie anterioară a putut fi făcut de către Romturingia în variantă: pick-up cu o cabină şi cu benă hard-top, SUV pe şenile, SUV cu diverse amenajări speciale şi elemente de protecţie, pick-up cu o cabină dublă, etc.

Anterior în presa auto au apărut informaţii cu privire la intenţia Dacia de a construi un pick-up pe baza noii generaţii Duster. Acesta ar putea apărea în Europa peste câţiva ani, ca alternativă modelului Renault Duster Oroch.

Support Ukraine