O ambulanţă cu girofar pornit, oprită de un poliţist în Chişinău pentru ca să poată trece o coloană oficială

Acum 2 ani, 2 luni - 15 Februarie 2022, Piata Auto
O ambulanţă cu girofar pornit, oprită de un poliţist în Chişinău pentru ca să poată trece o coloană oficială
O situaţie de neînţeles a fost surprinsă ieri după amiază în Chişinău.

În zona spitalului de urgenţă din capitală, o ambulanţă cu girofarul pornit, a fost oprită de un poliţist şi pusă să aştepte pe loc, pentru că din partea de jos a străzii ce pare a fi Sciusev venea o coloană oficială, coloana părând a avea legătură cu întrevederea comună de ieri a miniştrilor din guvernele Moldovei şi a României.

Poliţistul i-a făcut semn la un moment dat şoferului de pe ambulanţă să oprească girofarul, probabil pentru a nu „deranja” coloana, iar şoferul s-a conformat. Abia după ce a trecut întreaga coloană de oficiali guvernamental, i s-a permis şi ambulanţei să treacă.

E o situaţie gravă, care ridică mari semne de întrebare despre cine ar trebui să aibă prioritate în acest caz — o situaţie medicală şi viaţa unei paciente, care poate depinde de fiecare secundă, sau nişte protocoale de delegaţii oficiale, care poate ar fi putut opri ele şi ceda trecere ambulanţei?

Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.

Imagini cu sunetul original de pe camera de bord a ambulanţei, oprită de poliţie în faţa coloanei oficiale

Azi dimineaţă, publicul din Moldova a fost uluit să constate că o ambulanţă nu are prioritate în faţa unei coloane oficiale de miniştri, întrucât un poliţist a oprit ieri o ambulanţă cu girofar, făcând-o să-şi stingă şi girofarul şi să aştepte în linişte până trece coloana. Majoritatea covârşitoare a oamenilor s-au revoltat, indicând că viaţa şi urgenţa medicală nu ar trebui să fie pusă pe aşteptate în faţa delegaţiilor oficiale. Totuşi, au fost şi unii care au pus la îndoială câteva aspecte ale filmuleţului.

În special mai mulţi comentatori indicaseră melodia nepotrivit de veselă care era pusă pe coloana sonoră a filmuleţului de către cel care l-a publicat iniţial online, iar astfel au existat şi îndoieli dacă sunetul girofarului este unul adevărat, de pe video-ul original, dacă a fost şi el suprapus. Ei bine, am primit la redacţie un fişier cu video-ul cu sunet original al acestei întâmplări.

În acest video se aude clar acelaşi girofar, în primul rând. Apoi, când şoferul opreşte, acesta se aude spunând poliţistului că are pacient, gesticulând totodată. Poliţistul i-a făcut semn să oprească girofarului, iar apoi se aud discuţiile în interior între şofer şi ceea ce pare a fi unul din medicii de pe ambulanţă, medicul revoltându-se că „lor” le e indiferent de faptul că există un pacient în ambulanţă. De asemenea, medicul pare să se mire că traseul coloanei oficiale merge pe strada Sciusev şi 31 August 1989, şi nu pe Ştefan cel Mare.

Ceea ce arată sunetul original din acest video doar confirmă faptul că ambulanţa avea girofar inclus şi mai arată şi nişte păreri sincere, spuse pe loc, a celor din ambulanţă despre situaţia în care au fost puşi. Vezi totul în video-ul de mai jos.

Support Ukraine