Noul sistem cu camere video la 360 grade de pe maşinile poliţiei din Moldova ...

Acum 1 an, 2 luni - 3 Februarie 2023, Piata Auto
Noul sistem cu camere video la 360 grade de pe maşinile poliţiei din Moldova ...
Noul sistem cu camere video la 360 grade de pe maşinile poliţiei din Moldova a înregistrat peste 110 de încălcări pe oră, de la condus agresiv la 130 km/h prin oraş

Noul sistem cu camere video la 360 grade, instalate pe maşinile de patrulare, are deja două săptămâni de când a fost anunţat, iar în primele zile, şeful poliţiei, Viorel Cernăuţanu, ne confirmase că doar în 800 metri acesta înregistrase 15 încălcări la prima sa ieşire în ora.

Acum, după două săptămâni, am solicitat noi informaţii de la poliţie pentru a vedea cât de multe încălcări fixează acesta în perioade mai lungi de patrulare.

Astfel, în doar 5 ore de patrulare cu o maşină nemarcată a poliţiei, noul sistem de monitorizare a înregistrat 560 de încălcări, deci peste 110 încălcări pe oră. Cele mai multe încălcări au vizat depăşirea vitezei, în cuantum de 538 de încălcări. A fost înregistrată inclusiv o maşină care circula cu 130 km/h prin Chişinău!

Alte 6 încălcări au vizat folosirea telefoanelor mobile şi lipsa centurii de siguranţă, încă 3 cazuri sunt de neacordare a priorităţii pietonilor, ignorarea indicatoarelor rutiere însumează 11 cazuri, dar şi 1 caz în care un pieton a traversat neregulamentar.

De asemenea, a fost fixat şi un caz de condus agresiv a unui şofer de Audi. De fapt, e acelaşi şofer care a condus şi cu 130 km/h pe strada Grenoble, aşa că e pasibil şi de amendă pentru viteză, şi de pierderea permisului pentru condus agresiv.

Vezi mai jos un nou video publicat de poliţia din Moldova.

Support Ukraine