Noul marcaj rutier din zona circului din Chişinău, sursă de confuzie pentru şoferi

Acum 1 an, 6 luni - 19 Octombrie 2022, Piata Auto
Noul marcaj rutier din zona circului din Chişinău, sursă de confuzie pentru şoferi
Bulevardul Renaşterii din Chişinău a fost reparat capital de curând, împreună cu o bună parte din strada Tudor Vladimirescu şi intersecţiile cu sens giratoriu din această zonă.

Mai nou, pe aici au fost aplicate şi marcaje rutiere, iar cel de pe Renaşterii din direcţia bulevardului Grigore Vieru spre Tudor Vladimirescu pare să pună în confuzie în mod deosebit şoferii.

În primul rând pe toată durata bulevardului Renaşterii, banda dreaptă e delimitată pentru transportul public şi nu există nici o zonă în care să se poată intra în teritoriile adiacente de parcări şi acces spre blocurile din preajmă, existând doar zone de ieşire de acolo. În al doilea rând, când se ajunge la sensul giratoriu, nu există indicatoare sau marcare care ar delimita direcţiile de deplasare pe bandă, iar pentru a alege banda dreapta şi pentru a merge spre strada Kiev, trebuie să o faci fie în ultimul moment în zona cu linie întreruptă, fie să intri în sensul giratoriu într-un mod nefiresc şi apoi să ieşi imediat de pe el.

Cel mai probabil, pe aici mai urmează a fi instalate şi indicatoare, dar oricum, marcajul e unul ce impune traiectorii neintuitive şi pare gândit doar pentru anumite direcţii de deplasare, fără a ţine cont de mărime fluxului de transport care ar lua-o spre dreapta. Vezi totul în video-ul de mai jos.

Support Ukraine