Noua mașină a lui Papa Francisc este SUV-ul românesc, Dacia Duster!

Acum 4 ani, 4 luni - 2 Decembrie 2019, autoexpert
Noua mașină a lui Papa Francisc este SUV-ul românesc, Dacia Duster!
Grupul Renault i-a dăruit lui Papa Francisc un crossover exclusiv Dacia Duster! SUV-ul este proiectat la comandă de către Divizia Prototipuri și echipa Dacia Special Needs (Adaptări Speciale) din Romania, în colaborare cu constructorul de caroserii Romturingia.

Vehiculul a fost livrat la Vatican de câtre Groupe Renault Romania și de CEO-ul Dacia, Cristophe Dridi.

Papamobilul exclusiv păstrează gabaritele unui Duster standard, având 4,34 metri în lungime și 1,80 metri în lățime. Garda la sol a fost coborâtă cu 30 de milimetri pentru a facilita accesul suveranului pontif, iar la interior, au fost instalate bare de sprijin.

Interiorul Duster-ului este de culoare bej și primește cinci locuri pentru pasageri, iar bancheta este "deosebit de confortabilă", spun reprezentanții Dacia. Pe lista de modificări se află o serie de elemente care transformă SUV-ul românesc într-un papamobil veritabil, precum: un acoperiș din sticlă și o suprastructură vitrată detașabilă, montată pe acoperiș.

Dacă ar vrea un Duster standard, achiziționat prin Dacia Italia, Papa Francisc ar trebui să plătească pentru acesta 12.200 de euro pentru versiunea entry-level, în versiune TCe 100, cu tracțiune față, transmisie manuală cu cinci trepte și linie de echipare Access. Dacia nu dezvăluie ce motorizare are Papamobilul, însă varianta de top de la Dacia este TCe 150 GPF cu 150 de cai putere.

În timpul vizitei sale în România, în ziua în care a mers la Șumuleu Ciuc, suveranul pontif a folosit un Duster Papamobil, identic cu cel primit acum.

Support Ukraine