Noile reglementări ce interzic virarea la stânga pe strada Ion Creangă din Chişinău, ignorate până şi de poliţie

Acum 2 ani, 6 luni - 22 Noiembrie 2021, Piata Auto
Noile reglementări ce interzic virarea la stânga pe strada Ion Creangă din Chişinău, ignorate până şi de poliţie
Acum două săptămâni vă informam că recent reparata stradă Ion Creangă din Chişinău primise un marcaj nou, ce delimita câte o bandă de circulaţie destinată exclusiv transportului public pe fiecare direcţiile de deplasare, iar asta făcuse să rămână câte o singură altă bandă pe sens pentru toate celelalte vehicule.

La câteva zile distanţă după ce s-a observat că virările la stânga creează congestionare, s-au instalat şi indicatoare ce interzic virarea la stânga la majoritatea intersecţiilor, şoferii fiind îndrumaţi să facă o rută ocolitoare cu trei virări la dreapta, ocolind câte un cartier.

Fireşte, toate aceste noi reglementări s-au dovedit a fi incomode mai ales pentru cei ce trăiesc în zonă şi trebuie acum să înconjoare câte 1 km în plus pentru aceste manevre. Le orele pustii ale serii, când traficul e absolut liber, aceste reglementări par şi mai greu de respectat şi adeseori au fost văzut deja şi echipaje de poliţie care vânau şoferii ce ignorau noile restricţii.

Dar ieri seară un şofer a surprins chiar un echipaj de poliţie care a ignorat aceste restricţii noi şi a virat neregulamentar spre stânga. Momentul, surprins de o cameră de bord, e unul din acele care ne-ar putea face să ne întrebăm de ce însăşi poliţia ignoră restricţiile pentru care zeci de cetăţeni au fost amendaţi în ultimele zile? Şi apoi, situaţia ne aminteşte şi de acele cazuri când o regulă e atât de ilogic gândită, încât respectarea ei devine foarte improbabilă. Deci, poate ar trebui să ne întrebăm unde e adevărata cauză — într-un echipaj de poliţie care nu respectă regulile de circulaţie, sau în regula gândită incomplet? Poate ar fi cazul de interzis virarea la stânga doar în anumit interval de timp, lăsând-o permisă pe timp de noapte, spre exemplu după ora 20:00?

Vezi mai jos întregul moment surprins de camera de bord.

Support Ukraine