Noi informații despre viitoarea Dacia electrică! Cât ar urma să coste?

Acum 4 ani, 2 luni - 10 Februarie 2020, autoexpert
Noi informații despre viitoarea Dacia electrică! Cât ar urma să coste?
În contextul în care începând cu anul 2021, fiecare constructor auto din Europa va trebui să se încadreze într-o medie de 95 de grame de dioxid de carbon per kilometru la nivel de flotă, Dacia ar trebui să accelereze acțiunile privind comercializarea unui model pur electric!

Dacia va avea un model electric. Se va întâmpla. Dar nu pot spune când. Trebuie un automobil făcut cu ADN-ul Dacia, altfel nu are sens. Avem tehnologia, avem tot ce ne trebuie, decizia e luată, Dacia va avea acest automobil şi vom anunţa când va fi momentul", a declarat Hakim Boutehra, directorul general al Renault Commercial Roumanie şi director general al clusterului pentru Europa de Sud-Est în cadrul Renault, pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Cel mai previzibil scenariu, este adaptarea modelului Renault K-ZE lansat de francezi în China, care ar fi adaptat pentru Europa și ar primi logo-ul Dacia. EV-ul a debutat în septembrie 2018 în cadrul Salonului Auto de la Paris pentru a fi lansat pe pieţele emergente, aceasta fiind şi ultima lansare importantă sub conducerea lui Carlos Ghosn înainte de a fi arestat de procurorii japonezi!

Noul model electric ar putea avea un preț de circa 15-20.000 de euro!

Francezii mai au în portofoliu modelul ZOE, care are un preţ mediu de la circa 30.000 de euro. Cu o maşină de 20.000 de euro şi un volum anual de 50.000 de unităţi, Dacia ar produce anual maşini electrice de un miliard de euro.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor, directorul general al Automobile Dacia, Christophe Dridi, declara că Dacia va avea în gamă hibride şi maşini electrice, iar întrebarea este când, nu dacă. Dacă în urmă cu 15 ani, când Renault a lansat Logan, modelele Dacia primeau motorizări „amortizate", în prezent maşinile produse sub brandul românesc sunt echipate cu cele mai noi propulsoare, inclusiv cu motorul de 1.33 litri dezvoltat de Renault în colaborare cu Mercedes-Benz, sau noul 1.0 TCe dezvoltat alături de Nissan.

Pentru a respecta limita de dioxid de carbon, Renault a lansat în acest an cea de-a cincea generaţie a modelului de clasă mică Clio într-o versiune hibridă, în timp ce noul Captur, SUV-ul mic al mărcii şi Megane, modelul compact, vor veni în versiuni PHEV, care pot fi alimentate cu energie electrică şi de la priză.

Support Ukraine