No comment: Bandă rezervată pentru transportul public sau bandă rezervată pentru parcare?!

Acum 8 luni, 2 săptămâni - 24 Mai 2022, autoblog
No comment: Bandă rezervată pentru transportul public sau bandă rezervată pentru parcare?!
Bandă rezervată pentru transportul public sau bandă rezervată pentru parcare? Este o „contradicție” care a apărut pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, după ce autorităţile au aplicat marcajele şi indicatoarele necesare pentru a delimita benzile pe care să circule autobuzele şi troleibuzele. Din câte se pare, vor exista şi unele excepţii.

În perimetrul judecătoriei Chişinău sediul Buiucani, pe un tronson de 250 de metri, banda dedicată transportului public va fi ocupată de automobile. Astfel, nu mai există niciun folos din conceptul benzii rezervate (pentru deplasare fără impedimente şi pentru a se reduce timpii de aşteptare în staţii), asta pentru că şoferii de troleibuze şi autobuze vor fi nevoiţi să facă alte câteva manevre în plus pentru a ocoli acest tronson. Iar în caz că vor fi situaţii de trafic intens, aceştia vor trebui se asigure că li se cedează şi de aici denotă o altă pierdere de timp.

Însă de-ar fi asta singura problemă, cea mai mare. După cum puteţi vedea, există unii conducători auto care opresc în loc interzis, ignorând totalmente indicatorul la vedere. Din păcate, o astfel de indiferență se manifestă şi pe alte străzi din capitală, unde există aplicate benzi dedicate.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Support Ukraine