Municipalitatea extinde rețeaua de benzi dedicate transportului public. Ce străzi vor avea prioritate pentru transportul public?

Acum 1 zi, 17 ore - 21 Octombrie 2024, autoexpert
Municipalitatea extinde rețeaua de benzi dedicate transportului public. Ce străzi vor avea prioritate pentru transportul public?
Primăria Chișinău continuă să îmbunătățească infrastructura transportului public prin extinderea rețelei de benzi dedicate pentru autobuze și troleibuze. Lansat în 2020, proiectul a facilitat legăturile rapide între diverse sectoare ale orașului și a redus timpii de așteptare pentru călători.

În anul 2024, rețeaua va fi extinsă cu încă 7.4 km de benzi dedicate, distribuite pe câteva dintre cele mai aglomerate artere ale orașului: bulevardul Decebal, strada Alba Iulia și strada Gheorghe Asachi. Până acum, 17 străzi au fost "echipate" cu aceste benzi speciale, care însumează în total 45 km, pe ambele sensuri de circulație

Printre străzile care beneficiază deja de această bandă, se numără: Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi, Decebal, Dacia, Ciuflea, Grigore Vieru, Constantin Tănase, Bănulescu Bodoni, Alexandr Pușkin, Vasile Alecsandri, Gheorghe Asachi, Renașterii Naționale, Bogdan Voievod, Alecu Russo, Mircea cel Bătrân și Alba Iulia.

De asemenea, alte proiecte sunt în diverse faze de planificare. Extinderea benzilor dedicate pe Șoseaua Hâncești, pe sectorul dintre străzile Alexei Mateevici și Miorița, este în curs de coordonare, în timp ce schița de proiect pentru bulevardul Moscova se află în proces de elaborare.

Support Ukraine