Moldova se află la sfîrșitul unui top privind calitatea drumurilor

Acum 5 ani, 2 luni - 4 Februarie 2019, noi.md
Moldova se află la sfîrșitul unui top privind calitatea drumurilor
Republica Moldova se află la sfirșitul topului cu cele mai rele drumuri din lume arată cele mai recente date ale raportului anual privind competitivitatea economică globală realizat Forumul Economic Mondial.

Nemulțumirea cetățenilor față de calitatea drumurilor din țară, în special după ninsorile din ultima perioadă, este una argumentată și de date, în condițiile în care Republica Moldova se situează pe poziția a 128-a în lume, într-un top care cuprinde 137 de state de pe tot mapamondul. Astfel, țara noastră e pe locul 10 într-un clasament al țărilor cu infrastructura rutieră de cea mai proastă calitate.

Drumurile din Moldova sînt mai rele decît cele din țări precum Lestotho, Chad, Gambia, Tadjikistan, El Salvador, Ghana, Zambia, Mali, Tanzania, Uganda, Etiopia, Cambodgia, Sierra Leone, Mongolia, Bangladesh, Liberia, Burundi, Nepal, Zimbabwe sau Venezuela, potrivit raportului.

În Europa, drumuri mai rele decît la noi se găsesc doar la vecinii din Ucraina. Iar la nivel global mai rău stau doar state africane și latino-americane, caracterizate prin sărăcie extremă.

În acest clasament România se situează pe locul 68, iar Rusia pe 114.

Infrastructura rutieră de la noi a primit nota 2,5, într-un rating în care 7 este cel mai bine, iar 1 este cel mai rău.

Support Ukraine