Maşinile din Moldova care au stat noaptea în aer liber s-au pomenit cu un strat de nisip pe ele în majoritatea regiunilor

Acum 1 săptămână, 2 zile - 25 Aprilie 2024, Piata Auto
Maşinile din Moldova care au stat noaptea în aer liber s-au pomenit cu un strat de nisip pe ele în majoritatea regiunilor
Mai mulţi proprietari de automobile dintr-o mare parte a Moldovei, care şi-au lăsat maşinile expuse în aer liber pe noapte, s-au pomenit azi dimineaţă cu ele acoperite de un strat de nisip, fenomenul fiind accentuat de ploaia slabă, care a făcut ca acest nisip să lase urme vizibile mai ales pe maşini.

Explicaţia acestui nisip depus vine din Sahara. În ultimele zile, cantităţi mari de nisip saharian au fost aduse de vânturi din Africa spre mai multe regiuni ale Europei, iar ploaia a accentuat depunerea bruscă a acestui nisip la sol în mai multe regiuni ale Moldovei.

Ieri seară, spre exemplu, Atena, capitala Greciei, avea un cer roşu intens din cauza aceluiaşi nisip.

Pe parcursul serii şi nopţii, valuri de nisip au ajuns şi deasupra regiunilor noastre, însă s-au făcut observate în mod special acolo unde au fost precipitaţii.

Periodic, asemenea fenomene de migrare mai intensă a nisipului din Sahara spre alte regiuni ale planetei se mai fac remarcate, mai ales în ultimii ani. În mod normal, acesta nu prezintă vreun pericol direct, decât prin depunerile pe care le provoacă, de tipul celor de azi dimineaţă, sau în formă de praf.

Support Ukraine