Maşini inundate în Chişinău în urma furtunii de astă seară, chiar şi pe străzile ferite de apă de obicei

Acum 1 an, 7 luni - 31 August 2022, Piata Auto
Maşini inundate în Chişinău în urma furtunii de astă seară, chiar şi pe străzile ferite de apă de obicei
Furtuna de astă seară din Chişinău a provocat inundaţii pe o mare parte din străzile oraşului, chiar şi pe străzile care sunt ferite de asemenea acumulări de apă de obicei.

Dacă pe strada Albişoara, Uzinelor sau Meşterul Manole toţi locuitorii oraşului sunt obişnuiţi cu acumulări de apă, atunci astă seară inundaţiile de pe o mulţime de alte străzi au luat prin surprindere oamenii, prinzând în mrejele apei multe maşini care erau pur şi simplu parcate pe durata nopţii.

O asemenea stradă, de exemplu, e Moara Roşie, în apropiere de intersecţia cu Ivan Zaikin. Şuvoaiele imense de apă nu s-au putut scurge suficient de repede şi mai multe maşini au fost inundate. Mai mulţi proprietari au ieşit pentru a se ajuta reciproc să evacueze maşinile din apă.

Până şi în parcarea subterană a mall-ului de pe viaduct au început a curge şuvoaie de apă, pentru că sistemele de drenare nu mai făceau faţă.

Au fost inundaţii şi pe Calea Ieşilor, la chiar şi pe străzi late, precum Ismail, nemaivorbind de Albişoara şi toate străzile din zona centrală de jos, apropiată râului Bâc din Chişinău.

Din păcate, numărul maşinilor inundate numără este, cel mai probabil, de ordinul sutelor.

O ambulanţă, blocată în apa adunată pe strada Albişoara din Chişinău, în urma furtunii de astă seară

Chişinăul a fost copleşit de o nouă ploaie torenţială cu averse de furtună astă seară, iar strada Albişoara, cea care a fost reparată acum mai puţin de doi ani şi care promitea o capacitate mai mare de scurgere a apelor în asemenea cazuri, a devenit din nou scena unei inundaţii masive. O ambulanţă a fost blocată în mijlocul apei, adunate în zona intersecţiei cu strada Ismail.

În interiorul ambulanţei pot fi văzuţi lucrătorii medicali, care, probabil, au considerat că e mai sigur să nu deschidă uşile pentru a nu inunda complet aparatajul medical scump din interior.

Mai multe alte maşini au fost de asemenea inundate, undele din ele plutind parţial pe apă şi fiind mutate de curenţi. Vezi mai jos un video surprins de un martor.

UPDATE 22:32: Lucrătorii medicali şi pacientul din ambulanţă au fost scoşi cu ajutorul pompierilor.

Support Ukraine