Mai multe automobile cu daună totală, ce urmau a fi importate din SUA în România, au fost blocate şi confiscate de Poliţia de Frontieră în Constanţa

Acum 2 ani, 3 luni - 13 Decembrie 2021, Piata Auto
Romania, automobile importate din SUA
Romania, automobile importate din SUA
Poliţia de Frontieră din România a efectuat mai multe verificări intense în portul Constanţa pe parcursul acestei săptămâni, ţintind în special containerele ce conţineau automobile.

Astăzi poliţia anunţă o captură rezonantă, prin importanţa şi schimbările pe care le-ar putea aduce. Poliţiştii au blocat importul a 5 automobile ce proveneau din SUA, dar erau avariate grav, având statut de daună totală.

În acte, aceste maşini figurau doar ca accidentate, nu şi ca daună totală, iar acest fapt face o diferenţă majoră, or, conform legislaţiei din România, importul autoturismelor ce figurează ca daună totală este interzis, fiind interzisă şi utilizarea pieselor de schimb ce provin de la acestea. Respectiv, odată ce au identificat starea şi statutul acestor automobile, poliţiştii au dispus blocarea procedurii de import şi confiscarea maşinilor până la finalizarea anchetei. Dacă ancheta va constata definitiv statutul de daună totală până la final, acestea au toate şansele de a fi distruse.

Partea care ne face să ne gândim mai larg la acest caz e că, probabil, asemenea automobile s-au importat constant de multe ori în mod similar, doar că poliţiştii nu aveau asemenea raiduri ca în ultima săptămână. Iar asemenea automobile, inclusiv aceste 5, urmau să ajungă a fi reparate la un cost cât mai ieftin, după care să fie vândute de bune unor cumpărători care n-ar fi suspectat nimic.

Support Ukraine