Lada Niva renaște grație unui nou concept! Iată cum ar putea arăta în viitorul apropiat crossoverul rusesc

Acum 5 ani, 7 luni - 31 August 2018, autoexpert
Lada Niva renaște grație unui nou concept! Iată cum ar putea arăta în viitorul apropiat crossoverul rusesc
Din 1977 și până astăzi, pentru mai bine de 40 de ani, Lada Niva a rămas practic neschimbată.

AvtoVAZ a lansat diferite modificații și versiuni îmbunătățite ale aceluiași model, însă Niva, nu a avut niciodată un succesor. Veți spune unii Chevrolet Niva, dar asta e altă istorie.

Cu adevărat, un model absolut nou și unic, care să poarte același nume și exclusiv emblema LADA (nu Chevrolet), uzina de la Tolyati nu a cunoscut. Dar, așa cum niciodată nu e prea târziu, în special pentru Federația Rusă, care nu se poate lăuda cu o industrie auto foarte dezvoltată, Niva va renaște în viitorul foarte apropiat.

La Salonul Auto de la Moscova, a fost prezentat un nou concept care să schimbe cursul istoriei. Conceptul, numit 4×4 Vision, reflectă un studiu de design, dedicat anume acestui model, Lada Niva. Un crossover compact, umflat cu steroizi și jante de 21 de inch, ce combină noua filosofie de design împrumutată de la X-Ray cu cele mai emblematice trăsături caracteristice ale Nivei.

Lada 4×4 Vision, țintește direct în Renault Duster, cel mai apropiat rival al acestuia, însă este mai scurt cu până la 10 cm, având "botul" și posteriorul mai scurte ceea ce i-ar permite unghiuri de atac și coborâre mai mari, atât de importante în exploatarea mașinii pe teren accidentat.

Inginerii au prevăzut mașina și cu transmisie automată, ce poate rula în două moduri High și Low, un alt element important pentru Niva și drumurile pe care ar trebui să ajungă. Fascinația constructorului rus de automobile a ajuns și până la implementarea unui sistem de infotainment cu display încorporat, panou de bord digital, sistem de climatizare, lumini ambientale și chiar acoperiș panoramic.

Nu se cunoaște însă ce motorizare va pune în mișcare noul model și când, sau mai bine zis dacă, legendarul off-roader rusesc, va ajunge în producția de serie.

Support Ukraine