Lada a înregistrat drepturile pentru designul consolei viitorului succesor al offroader-ului 4x4/Niva

Acum 4 ani, 4 luni - 11 Noiembrie 2019, Piata Auto
Lada a înregistrat drepturile pentru designul consolei viitorului succesor al offroader-ului 4x4/Niva
AvtoVAZ a înregistrat drepturile de autor pentru designul planşei de bord şi habitaclului viitorului succesor al actualului offroader Lada 4x4, cunoscut anterior cu denumirea Niva.

Primele schiţe cu habitaclul noului offroader, publicate de întreprinderea de stat Rospatent, atestă că versiunea de serie va avea, de fapt, un habitaclu identic cu cel al conceptului spectaculos 4x4 Vision, prezentat în 2018. Aşadar, şi aspectul exterior va fi asemănător conceptului?

Potrivit informaţiilor publicate de agenţia rusească, designul habitaclului viitorului 4x4 a fost dezvoltat de o echipă formată din 13 designeri, inclusiv designerul-şef Lada Steve Mattin. Habitaclul versiunii de serie, însă, este aproape identic cu cel al offroader-ului conceptual Lada 4x4 Vision, prezentat în premieră la Salonul Auto de la Moscova anul trecut.

Se pare că offroader-ul de serie va prelua nu doar aspectul interior, dar şi designul exterior de la conceptul 4x4 Vision. Astfel, modelul va adopta noul limbaj stilistic, prezentat mai devreme de modelele Vesta şi Xray. La interior Lada 4x4 va avea un instrumentar de bord digital, iar consola centrală va fi dominată de ecranul sistemului multimedia. Totodată, stilul spartanic va fi accentuat de comenzile imense ale sistemului de climatizare, cu două rotile impunătoare.

Lada 4x4 de generaţie nouă va marca premiera, conform planurilor anunţate mai devreme, pe parcursul anului 2022. Offroader-ul va avea la bază platforma şi propulsoarele Alianţei Renault-Nissan şi va avansa mult pe plan tehnologic, însă cel mai probabil în detrimentul capacităţilor în offroad.

Support Ukraine